maanantai 29. joulukuuta 2008

Rauha tuli - ja meni ?

Otsikkoon antoi aihetta menneen viikonlopun uutiset lähi-idästä.

Israelin ja Hamasin välillä oli 6 kk kestävä tulitaukosopimus, joka päättyi menneellä viikolla. Samalla päättyi vaivalla solmittu väliaikainen rauha. Vihollisuudet alkoivat välittömästi.
-Hamas aloitti uudet iskut Israeliin ja Israel puolestaan kostoiskujen sarjan Gazan alueelle, eikä loppua näy uudelle vihan aallolle.
- Rauha tuli ja meni saman tien.

Missä perimmäinen syy ?

Syy kumpuaa siitä perustosiasiasta, ettei kumpikaan sotiva osapuoli, Israel tai Hamas, tunne
todellista Rauhan Ruhtinasta, Messiasta:
- Hamas on islamilainen äärijärjestö, joka ei tunnusta kristinuskoa eikä juutalaisuutta ja siksi sotii "vääräuskoisia" vastaan yrittäen tuhota heidät.
- Israel tahollaan ei myöskään tunne Kristusta Messiaana, vaan yhä heitä ohjaa Mooseksen laki: silmä silmästä, hammas hampaasta ja siksi se vastaa vihaan vihalla ja miekkaan miekalla eikä ymmärrä, että sillä silmänräpäyksellä, kun he ottaisivat Jeesuksen Messiaana vastaan, Jumala itse pyyhkäisisi kaikki vihollisuudet pois ja sotisi kansansa puolesta ja sodat loppuisivat !

Säälimme lähi-idän sokeutta suhteessa Kristukseen ja sen seurauksia, mutta onko itseasiassa meillä sama systeemi ?
- julistamme joka joulu Rauhan Ruhtinaan syntymää ja pidämme juhlia asian tiimoilta, mutta arjen tultua erilaiset vihollisuudet, viha, kauna ja katkeruus ym vastaavat asiat nostavat taas päätään ja rauha tuntuu perin kaukaiselta asialta. Kotoiset "uskonsodat" ja "uskonväittelyt"
leimahtavat pienestäkin sytystyslangasta käyntiin ja sota on valmis: seurauksena on haavoittuneita tienpuoleen jääneitä ja pahimmillaan hajonneita seurakuntia ja uskovien ryhmiä.

On aika kohottaa aito Ristin lippu aidon evankeliumin ja kestävän Rauhan Sanoman puolesta niin, että Rauhan Ruhtinas, Immanuel, on todellisuutta elämässämme myös arjen keskellä:
- silloin itsemme on helpompi hengittää ja myös hukkuva maailma tajuaa "tuolla on jotain, johon minunkin kannattaa tarttua elämäni pelastaakseni".

Älköön uskomme olko hauras väliaikainen tulitaukosopimus, vaan Kristuksen aikaansaama kestävä systeemi kohdallamme ! Tähän Joulun Herra haluaa meidät johdattaa !
-älkäämme vastatko vihaan vihalla ja miekkaan miekalla, vaan "jos vihamiehelläsi on nälkä, ruoki häntä, jos hänellä on jano, juota häntä, sillä näin tehden sinä kokoat tulisia hiiliä hänen päänsä päälle. Älä anna pahan itseäsi voittaa, vaan voita sinä paha hyvällä" (Room 12: 20-21).

Kari