keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Ihmeellinen Pyhä Henki

Tosi monipuolista asiaa tavoittelemme, kun rukoilemme itsellemme Pyhän Hengen osallisuutta ja Pyhän Hengen kastetta. Kun Pyhä Henki tulee meihin, se tuo mukanaan mm seuraavia asioita:

1. Saamme voiman ja rohkeuden, sillä "kun Pyhä Henki tulee teihin, te saatte voiman.....".

2. Saamme tiedon ja viisauden ymmärtää Jumalan salaisuuksia, sillä " mikään Raamatun profetia ei ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä". Pyhän Hengen osallisuus tuo mukanaan kyvyn ymmärtää Raamattua ja Sanaa nimenomaan Raamatun tarkoittamalla tavalla ja Pyhä Henki myös auttaa meitä ojentamaan elämämme ja tahtomaailmamme Jumalan ilmoituksen suuntaisesti.

3. Pyhän Hengen todellisuus ja PH:n vuodatuksen kokeminen sisältää aina parannuksenteko- ja
uudistusmisprosessin.
- Jooelin kirjassa VT:ssa annetaan lupaus Pyhän Hengen vuodatuksesta ( Jooel 2: 23-27). Samalla kuitenkin kehoitetaan uudistumiseen, jotta lupaus tapahtuisi: "Kääntykää minun puoleeni, tehkää niin koko sydämestänne, paastotkaa, itkekää ja valittakaa. Repikää rikki sydämenne, älkää vaatteitanne" ( Jooel 2: 12-13).
- Myös UT:n puolella Apostolien tekojen 2:ssa luvussa ensimmäisenä helluntaina Hengen vuodatusta seurasi laajojen kansanjoukkojen synnintunnon kokeminen ja parannuksentekoprosessi ( Apt 2: 37-38).

Mietin: miten valtava asia on kokea Hengen vuodatus omassa ja seurakunnan elämässä !
- Toisaalta kuinka pelottavaa tuo Hengen vuodatuksen kokeminen onkaan, sillä siinä joutuu aina kasvokkain oman syntisyytensä ja toisaalta Jumalan täydellisen pyhyyden kanssa.
- Käykäämme kuitenkin kohti PH:n kokemisen todellisuutta, vaikka se vie aina myös henkilökohtaisen uudistumisen tielle, sillä vain sitä kautta voitot saavutetaan ja hengellinen anemiatila vaihtuu voittosaatoksi ja evankeliumi menee eteenpäin.

Kari