tiistai 6. tammikuuta 2009

Syötävää riittää

"Sinä ruokit heidät talosi runsain antimin ja annat heidän juoda ilosi virrasta"

Koko syksyn on puhuttu laman tulosta ja puheet senkun synkistyvät. Jopa ne taloustahot, jotka virkansa puolesta maan johdossa halusivat löytää joitain myönteisiä signaaleja tulevaisuudesta, ovat antaneet periksi valtiovarainministeriä myöten.
- ruoka kallistu taas, bensan hinnan uskotaan uudestaan nousevan, asumiskustannukset ovat lähteneet nousuun ym ym.

Uskovina meillä ei ole syytä huoleen. Tulee nimittäin mieleen yksi lähetyssaarnaajatäti menneiltä vuosikymmeniltä, joka lähti Kiinaan. Ei olleet kannatukset suuret ja koko lailla uskonvarassa menivät maahan. Pian maahan saapumisen jälkeen tapahtui Maon vallankumous ja ovet sulkeutuivat. Toiset läheteistä siirtyivät naapurimaihin, mutta yksi nainen jäi Kiinan pohjoisosiin, hän ei päässyt mihinkään. Kaikki yhteys katkesi muualle, samoin vähäiset kannatukset ja lähetti jäi täysin omilleen.
- Jumala piti kuitenkin huolen omasta palvelijattarestaan ja vaikeimman ajan hän selvisi sillä, että yllättäen kotiin ilmestynyt kana alkoi munia ja lähetyssaarnaaja selvisi pääosin noiden munien avulla ankeimman sydäntalven, vaikka monet paikalliset kuolivat nälkään tuon talven aikana. Jumalan ihme tapahtui keskellä Maon vallankumousta Kiinan pohjoisosissa kenenkään ulkopuolisen tietämättä.

Eipä ole Jumala jäänyt Kiinaan ja menneisiin vuosikymmeniin. Oli tulevat olosuhteet mitkä tahansa koto-Suomessa, saamme luottaa että tavalla tai toisella Psalmin sanoihin viitaten "Hän ruokkii meidät talonsa runsain antimin ja antaa meidän juoda ilonsa virrasta. Hänen luonaan on elämän lähde, Hänen valostansa me saamme valon".

Siunausta ja elämän myönteisyyttä Jeesuksen seurassa ( vaikka sattuis lama iskemään) !

Kari