tiistai 24. maaliskuuta 2009

Mistä kesto-ilo elämään ?

Ollessani armeijassa ( asettomana, koskapa Raamatun Sanan mukaisesti en halunut opetella tappamaan ) osallistuin myös marsseille täyspakkaus selässä ( n 20 kg).
- erään tällaisen marssin jälkeen, kun vielä hieman eksyimme reitiltä ja teimme pahkapohjan, saavuimme kasarmille ja heitimme repun selästä. Voi sitä keveyden tunnetta, kun paino katosi hartioilta. Tuntui kuin jalat olisivat olleet irti maasta =)

Sama ilon ja keveyden tuntu tulee, kun saa syntisäkkinsä heittää harteiltaan, oli se sitten iso tai pienempi. Valitettavasti moni ei sitä tajua nyky-Suomessa. Yritetään ottaa ilo irti asioista, jotka itsessään vain lisäävät murhetta ja alavireisyyttä ja painoa elämän lastiin. Eli pelastus ja sen kokeminen omalle kohdalle on numero 1, kun haetaan iloa elämään ikään ja sosiaaliluokkaan katsomatta.

Varsinaisen uskoontulon myötä myös Jumalan tahdon toteutuminen ja toteuttaminen omassa elämässä tuo ilon ja keveyden. Tämän Jumalan tahdon aakkosiin kuuluu mm kehoitus mennä kasteelle heti uskoontulon jälkeen.
- Vesikaste kuuluu jokaiselle uskovalle ja on annettu meille ohjeena Raamatussa; joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu.
- Kaste "ei ole lihan saastan poispyyhkimistä, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta", kuten Pietari asian ilmaisee kirjeessään.
- Kasteessa emme pese pois syntejä, vaan kaste on ulkoinen merkki siitä, mitä jo on sisällä uudestisyntymän kautta tapahtunut.
- Kaste on aina henkilökohtainen ja oman valinnan pohjalta tapahtuva asia, jossa toteutetaan Jumalan tahtoa omalla kohdalla.

Kolmas ilon tuoja on Pyhän Hengen kaste; asia, joka luvataan kaikille uskoontulleille. Jeesuksen käsky opetuslapsille ( ja meille) kuului: "Älkää lähtekö Jerusalmista, vaan odottakaa sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta saaneet".
- Mikä tuo lupaus oli ? Lupaus kuului: "Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä......, vaan kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman ja te tulette olemaan minun todistajiani... "

Ilon kokemisen resepti:
1. Tartu kiinni elämään Jeesuksen sovintoveren ja syntien anteeksisaamisen kautta. Heitä syntireppu hartioiltasi ja anna Jeesuksen veren puhdistaa elämäsi kaikki osa-alueet.
2. Uskoon tultuasi mene kasteelle Raamatun ohjeiden mukaan.
3. Välittömästi uskoontultuasi ala rukoilemaan itsellesi Pyhän Hengen kastetta; se on luvattu jokaiselle Jumalan omalle ( lue apostolien tekojen 2:s luku).
4. Mene eteenpäin uskontiellä Jumalan ja Raamatun ohjeiden mukaan. Alista oma tahtomaailmasi Jumalan tahdon alle, silloin kumpuavat sisältä kiitossävelet Jumalan aikaansaamina asioina.

Siunausta ja johdatusta ilon etsintään ja löytämiseen !

Kari