tiistai 3. maaliskuuta 2009

Vilja on valmista - lähtekäämme liikkeelle

"Ylös, ulos ja liikenteeseen"
- tällainen neuvo kuuluu usein niille, jotka makoilevat ja valittavat huonoa oloaan ja toimettomuuttaan ja voivottelevat kolotuksiaan ja liikuntavaivojaan.

Tuo kansanomainen neuvo on muuten erittäin pätevä myös hengellisesti !

Usein alaviereisinä makoilemme ja päivittelemme omaa tai toistemme tilaa ja mietimme, mistä apu ? Samaan aikaan venyttelemme raukeina kehoamme ja painaudumme syvemmälle sohvan pohjalle toivoen, jospa huominen ois parempi ja kolotus vain pahenee ja mieli mustenee päivä päivältä.

Näissä tilanteissa saatamme hakea monenlaista apua ja odotella jotain suurta Jumalan ilmestymistä. Kuitenkin tavallisin parannuskeino sekä tavallisten lihas- ja nivelkipujen että hengellisten "liikuntaelinsairauksien" hoitoon on niin yksinkertainen ja, aaahh, niin vaikea: Ylös, ulos ja liikkeelle !

Saatat kysyä: Mitä sitten teen ja mihin menen ?

Älä siitä huolehdi, miten ja mihin menet, vaan tee se tärkein asia omalla kohdallasi: Lähde liikkeelle ! Aloita uudestaan Sanan luku ja rukous. Jalkaudu lähimmäistesi luo ja ota kontaktia tavalla tai toisella ulkopuolella uskon oleviin. Älä ensimmäiseksi saarnaa, vaan elä arkielämän iloissa ja suruissa heidän kanssaan ja näytä, että itsekin olet vain ihminen. Pikkuhiljaa löydät uuden kontaktipinnan ja sinuun luotetaan ja, ennenkuin huomaatkaan, vastapuoli itse alkaa kyselemään asioista, myös hengellisistä.

Muista aina tärkein: ota sinä ensimmäinen askel ja lähde liikkeelle. Jumala antaa askeleillesi suunnan ja vauhdin ja sisällön. Sinun tehtäväsi on vain sanoa yksi komentosana omalle hengelliselle kehollesi: Liikkeelle !!

Pian huomaat: kauan kaipaamasi hengen sateet, ne kohisevat ja kostuttavat juuri sinun maaperääsi, hallee.....

Siunausta ja uskaltautumista uusiin haasteisiin !

Ps. Suuri vaikeutemme tämäkin: helposti alamme "evankelioida" valmista viljaa eli otamme kontaktia valmiisiin uskoviin srk:n ulkopuolella. Samaan aikaan suurin haastemme on kuitenkin tavoittaa täysin jumalaton maailma eikä kalastella valmiita uskovia muista seurakunnista !

Kari