maanantai 6. lokakuuta 2008

Arvojen syöksykierre

Amerikassa jo jonkin aikaa on vellonut luottokriisi ja pankkeja on kaatunut tai ajautunut
valtion hoitoon. Aikaisemmin Amerikan talous ja dollari olivat arvoja, joiden varaan laskettiin kun muut tukipilarit pettivät. Mutta kuinkas nyt ? Perinteiset talousarvot ovat kokemassa konkurssin.

Murtuvien taloudellisten arvojen ohella paljon vakavampi asia on moraalisten ja eettisten arvojen murtuminen. Ja tämä tapahtuu samanaikaisesti sekä Amerikassa, Euroopassa että meillä Suomessa.

Uuden parisuhdelain läpimeneminen eduskunnassa, samaa sukupuolta olevien rekisteröitymisen hyväksyminen myös kristillisessä kentässä pikkuhiljaa enenevässä määrin ja nyt viimeisenä Lapin Kansa -lehden aiheuttama kohu kertovat karua kieltään: Moraalinen arvomaailma on kokenut ennennäkemättömän syöksykierteen. Muutama vuosi sitten ei julkisesti juurikaan uskallettu edes keskustella homoudesta ja nyt sekä Alma Median johtaja että Lapin Kansan päätoimittaja joutuvat pyytelemään julkisesti anteeksi, kun erehtyivät ääneen vastustamaan lesbon valitsemista Lapin Kansa -lehden päätoimittajaksi.

Lisääntynyt jumalattomuus ja vääryyden sekä synnin ihannointi ja hyväksyminen normaalina asiana kertovat ennenkaikkea siitä, että elämme lopun aikoja; pahuus lisääntyy, ihmiset valitsevat tietoisesti valheen totuuden sijaan ja vetävät tuomion pilvet ylleen. Samalla uskovina näemme, että Jeesuksen takaisintulo on oven edessä !!

Älkäämme masentuko ja veltostuko. Kohottakaamme kunnon sotahuuto Ristin lipun puolesta ja olkaamme vähintään yhtä rohkeat ja äänekkäät evankeliumin puolesta kuin maailma on oman asiansa puolesta. Tämä aika tarvitsee sanomaa Kristuksesta ja tuo tehtävä on annettu juuri meille, jotta arvojen alamäki pysähtyisi Golgatan miehen kohtaamisen kautta. Taistelkaamme oikean asian puolesta !

Kari Juvonen